czwartek, 26 lutego 2015

Cynamonowe racuchy z jabłkiem i sosem mascarpone




Składniki:

200 g mąki
1 szklanka mleka
1 czubata łyżka cukru pudru
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1 jajko
3 jabłka
olej do smażenia

Sos:

2 łyżki mascarpone
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka cukru pudru
2 szczypty cynamonu

Mąkę połączyć z proszkiem, cukrem i cynamonem. 
Dodać mleko i jajko, zmiskować.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki o grubości ok. 1 centymetra.
Jabłka zanurzać w cieście i smażyć na złoto na oleju.
Mascarpone połączyć energicznie trzepaczką z jogurtem i cukrem. 
Racuchy polać sosem a następnie posypać odrobiną cukru pudru i cynamonu.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz