Przepis od: kwestiasmaku.com
Składniki (6 sztuk):
Ciasto:
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 120 g masła
• 70 g białej czekolady
• 120 g mąki
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
• 120 g cukru
• mała szczypta soli
• 1 jajko, roztrzepane
Krem mascarpone:
• 150 g sera mascarpone
• 50 g cukru pudru
• 2 łyżki soku z cytryny
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Do rondelka wlać mleko, ekstrakt z wanilii, dodać masło i białą czekoladę połamaną na kosteczki.
Mieszać, aż składniki się roztopią i połączą w jedną masę. Ostudzić.
Mieszać, aż składniki się roztopią i połączą w jedną masę. Ostudzić.
Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać, wymieszać z cukrem i solą.
Następnie wymieszać łyżką z roztopionymi składnikami, a na końcu z roztrzepanym jajkiem.
Następnie wymieszać łyżką z roztopionymi składnikami, a na końcu z roztrzepanym jajkiem.
Wypełnić papilotki. Wstawić do piekarnika i piec przez 25 - 30 minut.
Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Rozsmarować na dobrze ostudzonych babeczkach.
Rozsmarować na dobrze ostudzonych babeczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz