Idealny przepis dla studentów na szybką, pyszną i słodką przekąskę!
Do jej przygotowania potrzebujecie mniej niż 10 minut, a efekt jest naprawdę przepyszny!
Przepis podpatrzony u justmydelicious
Składniki (na 4 roladki):
- 4 kromki chleba tostowego
- banan
- szczypta cynamonu
- jajko
- 1-2 łyżek mleka
- ok. 2 łyżki masła do smażenia
Każdą kromkę rozwałkować na płaski
placek.
Banana obrać i pokroić w kosteczkę.
Na każdej kromce ułożyć po ok. 1-2 łyżek banana.
Obsypać cynamonem, zwinąć w ścisłą roladkę
i zanurzyć w roztrzepanym z dodatkiem mleka jajku.
Na patelnię z rozgrzanym masłem wyłożyć roladki.
Smażyć z obu stron przez kilka minut do czasu ich zezłocenia.
Na każdej kromce ułożyć po ok. 1-2 łyżek banana.
Obsypać cynamonem, zwinąć w ścisłą roladkę
i zanurzyć w roztrzepanym z dodatkiem mleka jajku.
Na patelnię z rozgrzanym masłem wyłożyć roladki.
Smażyć z obu stron przez kilka minut do czasu ich zezłocenia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz