sobota, 22 listopada 2014

Bananowe roladki z chleba

Idealny przepis dla  studentów na szybką, pyszną i słodką przekąskę!
Do jej przygotowania potrzebujecie mniej niż 10 minut, a efekt jest naprawdę przepyszny!
Przepis podpatrzony u justmydelicious







Składniki (na 4 roladki):
  • 4 kromki chleba tostowego
  • banan
  • szczypta cynamonu
  • jajko
  • 1-2 łyżek mleka
  • ok. 2 łyżki masła do smażenia



Każdą kromkę rozwałkować na płaski placek. 
Banana obrać i pokroić w kosteczkę.
Na każdej kromce ułożyć po ok. 1-2 łyżek banana.
Obsypać cynamonem, zwinąć w ścisłą roladkę
i zanurzyć w roztrzepanym z dodatkiem mleka jajku.
 Na patelnię z rozgrzanym masłem wyłożyć roladki.
Smażyć z obu stron przez kilka minut do czasu ich zezłocenia.

Smacznego!

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz